Virtuaalinäyttely avautunut! Käy virtuaalivierailulla Kötsin museossa

10 tarinaa Mujejärveltä” Kyläläisten kulttuuriperinnöstä kuvin ja tarinoin

Kötsin museossa oli viime vuoden lopulla esillä näyttely Mujejärven kyläläisten kanssa toteutetusta yhteisöprojektista. Projektissa kylää ja kyläläisyyttä, sekä siihen liittyviä aineettoman kulttuuriperinnön teemoja on käsitelty yhteisöllisen taidekasvatuksen keinoin. Näyttely rakentui työskentelyn aikana kootusta materiaalista, valokuvista ja tarinoista.

Nyt kokonaisuudesta on toteutettu virtuaalinäyttely, johon pääsee tutustumaan avoimen linkin kautta!

Virtuaalinäyttely

HEART- pilotin virtuaalinäyttely

Näyttelystä avautunut virtuaalinen näyttely on kaikkien vierailtavana. Virtuaalinäyttelyn kuvaamisesta ja teknisestä toteutuksesta on vastannut Joona Rantala Itä-Suomen yliopistolta. Kaikille avoimen linkin kautta pääset virtuaaliselle näyttelykäynnille Kötsin museoon. Virtuaalisessa näyttelytilassa pääset liikkumaan ja kokemaan, lukemaan sekä näkemään samat sisällöt kuin fyysisessä näyttelyssä.

Virtuaalinäyttelyä voi käyttää myös opetuskäyttöön – opettaja voi tehdä näyttelyvierailun yhdessä opiskelijoiden kanssa. Näyttelyn kulttuuriperintöön liittyviä teemoja voi yhdistää monipuolisesti eri oppiaineiden sisältöihin, ja käsitellä teemoja näyttelykäynnin pohjalta erilaisin tehtävin. Näyttely sisältää myös osallistavia elementtejä.

Virtuaalinäyttely on kaikille avoin ja linkkiä voi jakaa vapaasti eteenpäin.