Pop-Up Savi Piknikit tulossa!

Ensimmäinen Pop-Up Savi Piknik toteutetaan Niskan tuvalla Enossa! Piknik toteutuu osana Enon torilla pidettävää Kekri-juhlaa lauantaina 23.9.2023. Ilmoittaudu mukaan!

Pop-up Savi Piknik on yhteisöllinen, osallistava teos. Piknikit toteutetaan työpajoissa. Työpajaan osallistuu kymmenen henkilöä, joita kuvataiteilija Miia Rosenius ohjaa tekemisessä. Teoksen lähtökohtana on katettu piknikpöytä liinoineen ja astioineen. Jokainen osallistuja pääsee loihtimaan omalle lautaselleen ruoka-aineet ja annoksen savesta. Valmiit annokset katetaan työpajan päätteeksi yhdessä pöydälle kymmenen hengen kattaukseen.

Tarjoiluista ja pöydästä muodostuu yhteisöllinen, tilallinen installaatio. Valmis installaatio jätetään yleisön koettavaksi, jonka jälkeen teos puretaan. Työpajan työskentelyä ja teoksia dokumentoidaan valokuvin, joita jaetaan sosiaalisessa mediassa nähtäväksi myös heille, jotka eivät pääse teosta paikan päälle kokemaan. Teoksen ja toteutuksen äärellä pohditaan yhteiseen pöytään kokoontumisen merkityksiä sekä ruokakulttuuriamme.

Työpajat ovat Joensuun kaupungin Kulttuuritupsahduksia, ja toteutuvat osana Joensuun Kulttuurin Unelmavuotta. Lisätietoa työpajoista ja ilmoittautumisohjeet:

Kekrijuhla sadonkorjuun tunnelmissa